12. Slofolk - mednarodni folklorni festival
2. maj 2016

 
     

V dneh od 28. aprila pa vse do 3. maja 2016 smo člani FS KUD Oton Župančič Artiče, FD Kres Novo mesto in FS Vidovo iz Šentvida pri Stični kot soorganizatorji že 12. mednarodnega folklornega festivala Slofolk potovali širom Evrope. Skupaj z gostujočimi skupinami smo se ustavili v Romuniji, na Poljskem in pa v Bosni in Hercegovini. Vsaka izmed gostujočih skupin nam je s pesmijo in plesom prikazala svoje običaje, tradicijo in del zgodovine. Na odru KC Janeza Trdine Novo mesto, v kulturnem domu v Šentvidu pri Stični in na artiškem odru so se poleg skupin gostiteljic predstavili folklorna skupina Romanati iz Romunije, folklorna skupina Silesianie iz Poljske in KUD Igman Hađiči iz BIH.
1
V Posavju so skupine z dopoldanskim nastopom razveselile oskrbovance DUO Impoljca in doma upokojencev Brežice. Potem so se odpravili na ogled mesta Brežice, popeljali smo jih po okoliških krajih in nenazadnje na dobro kavo in sladoled. Ob prihodu v Artiče smo jim predstavili tradicionalne jedi kot sta potica in štrudl, ter jih odžejali z rujno kapljico iz domačih kleti.
2
Z velikim zaključnim koncertom, v polnem artiškem Prosvetnem domu, smo zaključili 12. mednarodni folklorni festival Slofolk in v torkovem jutru gostujočim skupinam pomahali v slovo.

Skupine organizatorice pa že z nestrpnostjo pričakujemo Slofolk 2017!

Vstop v galerijo!

Zapisala: Andreja Brili
Foto: Vlado Bucalo

 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
15. januar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina