Podelitev priznanj in odličij Zveze kulturnih
društev Brežice za leto 2017
Brežice, 6. februar 2018

 
     

S ponosom objavljamo, da je naš član, Damjan Žerjav, prejemnik bronastega odličja za dosežke na kulturnem področju in naša otroška folklorna skupina prejemnica srebrnega odličja.

Na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, 6. februarja 2018, je Zveza kulturnih društev Brežice podelila priznanja in odličja za dosežke na kulturnem področju.

BRONASTO ODLIČJE
Damjan Žerjav

DZ

Damjan Žerjav se je pred 15 leti kot harmonikar pridružil Mladinski folklorni skupini KUD Oton Župančič Artiče, kmalu po začetku igranja v tej skupini pa je pričel spremljati tudi odraslo folklorno skupino. Z leti si je izkušnje nabiral kot korepetitor, sčasoma pa je postal vodja godčevske skupine. Novim godcem nesebično prenaša svoje v folklori pridobljeno znanje in na ta način Skrbi za prihodnost godčevske skupine kot nujnega segmenta folklornih skupin. Damjan je nepogrešljiv na folklornih festivalih, kjer je glasbenik na uradnih nastopih, ima pa tudi vlogo glasbenika v spremljevalnem programu na raznih delavnicah in animacijah, kjer s svojo pozitivno energijo prispeva tudi k močnemu vtisu, ki ga artiški folklorniki pustijo kot skupina. Njegovo zavzetost in odgovornost cenijo tudi pri organizaciji prireditev, na katerih pomaga s svojimi idejami in iznajdljivostjo. Na prireditvah pa se ob tem, da s harmoniko spremlja odraslo folklorno skupino angažira tudi kot tonski mojster. Že dolgo uspešno vodi družinski ansambel, kljub tej in drugim osebnim obveznostim pa ostaja zavzet in aktiven član Folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče.

SREBRNO ODLIČJE
Otroška folklorna skupinaKUD Oton Zupančič Artiče

OFS

Otroška folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče je začela s svojim delovanjem pred dvajsetimi leti. V tem času je v skupini zaplesalo čez 190 plesalcev starih od 8 do 15 let, nekateri od njih so danes steber odrasle folklorne skupine. V teh 20-ih letih so bili na večdnevnih mednarodnih otroških folklornih festivalih na Poljskem, v Turčiji, Makedoniji, na Lentu v Mariboru in na Češkem, kjer so s ponosom zastopali našo državo in si prislužili več priznanj. Vsako leto skupina sodeluje na območnem srečanju otroških folklornih, redno nastopajo na regijskih srečanjih, petkrat pa so se predstavili na državnem srečanju, s čimer so si prislužili zlata priznanja. Skupina skozi svoj program, pesem, ples in igro ohranja otroško ljudsko izročilo štajerskega dela Slovenije. V letu 2010 je bila pobudnica in glavna organizatorka prvega mednarodnega otroškega folklornega festivala, ki so ga skupaj z OŠ Artiče in OŠ Brežice pripravili v Artičah in so na njem Ob domačih skupinah sodelovale še otroške folklorne skupine s Poljske, Češke, Hrvaške in Srbije.

Več v galeriji!

Zapis in foto: Matej Kramžer


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
15. januar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina