Sveža odrska postavitev in območno srečanje FS
16. april 2016

 
     

Minulo soboto, 16.4.2016, smo se artiški folklorniki in folklornice predstavili na območnem srečanju odraslih folklornih skupin. Zaplesali smo povsem novo odrsko postavitev koroških plesov, ki sta jih pripravila vodja skupine Gregor Tuljak in dolgoletna članica Anja Čurič. Člani odrasle folklorne skupine KUD Oton Župančič smo se na srečanju predstavili kot zadnji, prvič s plesi koroške regije. V sklopu nove odrske postavitve smo poskrbeli tudi za novo kostumsko podobo skupine in s pomočjo dr. Bojana Knifica in dr. Katarine Šrimpf na artiški oder prinesli spet nekaj novega. S samozavestnim nastopom, polnim energije in elana smo navdušili občinstvo, ki nas je nagradilo z bučnim aplavzom.

1

Poleg nas so se na odru Prosvetnega doma v Artičah predstavili folklorniki iz treh drugih skupin, Folklorne sekcije KD Franc Bogovič Dobova, Folklorne skupine Duplo Pišece, Folklorne skupine Društva upokojencev Brežice. Strokovni spremljevalec srečanje je bil gospod Vasja Samec.

2

Več v fotogaleriji!

Zapisala: Andreja Brili
Foto: Rok Retelj

 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
15. januar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina