Tisti dan pred prazniki
Letni koncert odrasle folklorne skupine
2. december 2017

 
     

Artiški folklorniki smo letni koncert tokrat zabeležili v soboto, 2. decembra. Že tako praznično decembrsko vzdušje je letos imelo še veliko večji vpliv na nas, saj se tudi sami pripravljamo na posebno praznovanje. Od tod zato izhaja tudi idejna zasnova našega koncerta, ki smo ga poimenovali kar Tisti dan pred prazniki. Naslednje leto bo namreč naš praznik, saj praznujemo 50 let folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče. Tokrat smo odrasli folklorniki za plesno izražanje izbrali tri odrske postavitve – Plese kmečkega bala,  Lani sem se ženil ter Guri Benko. Koraki so nam zelo poskočno tekli, prav tako pa tudi našim mlajšim plesalcem – OFS osnovne šole Artiče s spletom Zaspani smo ter OFS KUD Oton Župančič Artiče s postavitvijo Boter mi je kupil klobuk.

let1

Da lahko naši obiskovalci doživijo pravo plesno poslastico, medse radi povabimo tudi gostujoče skupine. To priložnost so letos imeli naši prijatelji iz sosednje Hrvaške – Folklorni ansambl KUU Cernik. Ti so nam zdaj vrnili obisk, saj je artiška odrasla folklorna skupina letos že imela čast gostovati pri njih.  Poleg plesov iz območja cerniške občine in novogradiškega okraja predstavljajo tudi koreografije, ki so jih sestavili različni hrvaški etnokoreologi. Nam so se predstavili z dvema postavitvama – Ti si meni po sredini srca ter Stupni nogom i zapjevaj glasno. S svojo energijo so nam res pokazali, da znajo stopati in prepevati tako kot pravijo, zato so publiko nadvse razgreli in navdušili.

let2

Odrasla folklorna skupina se je letos zgolj pripravljala na praznovanje, pravi razlog zanj pa je tokrat imela Literarna sekcija KUD Oton Župančič Artiče. Ta je namreč praznovala 15. obletnico delovanja. S povezovanjem celotnega programa sta naša stara znanca Miče in Frence poskrbela, da smo se pošteno nasmejali njunim prigodam, ki jih vsa leta spretno ustvarja mentorica Danica Avšič.

let3

Zahval, čestitk in lepih besed je tako res bilo v izobilju, zato smo bili zelo zadovoljni z iztekom večera, ki je bil hkrati tudi uvod v proslavljanje 50 let delovanja Odrasle folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče. Pisanje novega poglavja nas čaka v soboto, 9. junija, prihodnje leto. Vabilo zato že zdaj velja vsem ljubiteljem naše sekcije. Lahko ste prepričani, da pripravljamo nekaj novega, svežega in velikega, da v novih 50 let zakorakamo še bolj poskočno, kot smo do sedaj!

Video!

Več v galeriji!

Zapisala: Maja Pinterič
Foto: Matej Kramžer in Vlado Bucalo


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
15. januar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina