Lidija Petan in Gregor Tuljak zmagala na tekmovanju polke v Gornji Radgoni - ČESTITAMO!!

 
     

Gregor Tuljak & Lidija Petan

Z narodno nošo v ritmu polke

Gregor Tuljak & Lidija Petan
Na tekmovanje v plesanju polke se je letos prijavilo petnajst plesnih parov, tekmovalo pa jih je trinajst iz različnih koncev Slovenije. Plesni pari so v svojih lepih narodnih nošah, značilnih za kraj od koder prihajajo, zaplesali polko, kakor jo nabolje znajo. Plesali so ob ritmih polke ansambla Prleški kvintet in tričlanska komisija v zasedbi Slavice Kovačič, Francke Cizl in Klare Nahtigal je imela kar težko delo pri ocenjevanju parov na podlagi urejenosti, narodne noše, medsebojnega sodelovanja, gibanja v prostoru, drže telesa in še bi lahko naštevali.
Kljub močni konkurenci na koncu ni bilo nobenega dvoma več in prvo mesto sta si priplesala mlada Lidija Petan in Gregor Tuljak iz Artič, ki sta nam priznla, da njuno znanje plesa izvira iz folklorne skupine KUD Otona Zupančiča Artiče, v kateri aktivno sodelujeta že deset let. Predstavila sta se v brežiški beli ravninski narodni noši, v kateri pa je bilo Gregorju Tuljaku tako vroče, da je ob koncu tekmovanja že komaj čakal, da smukne iz nje. Drugo mesto sta zasedla odlična Minka in Franci Strle iz Iga, tretja pa sta bila lansko leto drugouvrščena Marta Debeljak in Peter Indihar iz Velikih Lašč.
Omeniti velja, da se je letos prvič opogumil in nastopil tudi prekmurski par iz Prosenjakovcev, svoje plesno znanje v ljudski noši Prekmurja sta predstavila Marija in Oskar Makari.


Klara Nahtigal
Fotografije: Geza Grabar

Kmečki Glas, 2. September 2009

Več fotografij v galeriji!

 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina