63. mednarodni folklorni festival
Stražnjice 2008 – Češka
26. -29.06.2008

 
     

 

3Ker smo letos na našem folklornem festivalu Slofolk gostili folklorno skupino Svetlovan iz Češke, smo tudi mi dobili povabilo in se udeležili največjega festivala na Češkem Stražnice 2008. 1Iz Artič smo se odpeljali 24. junija zvečer in se že naslednji dan srečali z našimi prijatelji iz Češke, ki so nas zelo lepo sprejeli, nas pogostili in nam razkazali tamkajšnje zanimivosti. Spali smo v študentskem domu, kjer smo imeli svoje nadstropje, ostala nadstropja pa so bila za druge tuje skupine:  Švico, Benin, Kolumbijo in Estonijo. Poleg 4tujih skupin pa je na festivalu sodelovalo še 50 domačih skupin. Prve dni smo imeli manjše nastope, za vikend pa se je tudi uradno začel festival in so se začeli nastopi pred 5000 ljudmi. Ljudje pridejo na ta festival iz cele Češke, kampirajo v kampih in feštajo cel vikend. Mislim, da je nesmiselno omenjati, da pivo teče v potokih, ne manjka pa tudi raznorazne hrane. 2Zadnji dan smo imeli tudi plesne delavnice, kjer smo svoje plese naučili tudi tuje skupine in obiskovalce festivala. Zaznati je bilo navdušenje nad našimi plesi, mi pa smo se naučili veliko tujih plesov. Zvečer pa smo imeli še zaključno zabavo, kjer smo se zelo dobro ujeli s člani folklorne skupine s Kolumbije ter si naredili zabavo, ki je trajala do jutranjih ur.

Teh šest dni je bilo zelo zanimivih, poleg nastopov ni manjkalo zabave, smeha in seveda piva in če ne bomo šli naslednje leto na festival Stražnice 2009 kot povabljenci, pa bomo obiskovalci.

Fotografije s festivala!

dan 1 | dan 2 | dan 3 | dan 4 | dan 5


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina