11. mednarodni folklorni festival
SLOFOLK 2015
23. – 28. april

 
     

ARTIČE - Prosvetni dom je v nedeljo, 26. aprila 2015, zopet zaživel v barvah bogate kulturne dediščine petih različnih držav v sklopu že enajstega mednarodnega foklornega festivala Slofolk. Poleg dveh artiških so se predstavile še folklorne skupine iz Makedonije, Srbije, Brazilije in Turčije.


slofolk_mostec2015Kot vsako leto je festival potekal skupno 5 dni v organizaciji štirih slovenskih folklornih skupin - KD Vidovo iz Šentvida pri Stični, FD Kres Novo mesto, FS Velike Lašče in naših artiških folklornikov. Dnevno dogajanje je bilo razporejeno na že ustaljen način; tuje skupine so nastopile na celovečernih koncertih in ostalih dnevnih nastopih ter povorkah, vsak dan v drugem kraju skupaj z gostitelji.


V našem okolišu je Slofolk pečat pustil v nedeljo. V dopoldanskih urah sta na Mostecu zaplesali in se v povorki predstavili folklorni zasedbi KUD Sveti Sava-Kač iz Srbije in Zafer folk dance ensemble iz Turčije, drugi dve skupini - KUD »ILINDEN« Krivogastani iz Makedonije in Gruppo Folklorico Ladri di Cupri iz Brazilije pa sta nastopili na Impoljci, v domu upokojencev in oskrbovancev.


Pred celovečernim koncertom v artiškem Prosvetnem domu, ki se je pričel ob 19. uri, so bile vse skupine deležne še sprejema in pogostitve na Banovi domačiji. Koncert je trajal dobri dve uri, v tem času pa je bilo moč videti po dve odrski postavitvi vsake gostujoče folklorne skupine ter po eno s strani artiške mladinske in odrasle zasedbe. Dvorana je bila napolnjena do zadnjega sedeža, česar smo bili veseli tako artiški folklorniki, kot vse ostale skupine, ki so med nastopi prejemale veliko mero navdušenja s strani gledalcev. Številčen obisk pa je tudi pokazatelj, da ljudje še cenijo kulturo in naš trud pri organizaciji festivala.

slofolk_popoldan2015

Galerija Mostec

Galerija Artiče

Lucija Lepšina, MK

 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina