9. mednarodni folklorni festival
SloFolk 2013
(26. - 29. april)
Artiče, 28. april

 
     

Tako, pa smo zaključili že 9. mednarodni folklorni festival SloFolk. Tudi tokrat ni manjkalo plesa, petja, spoznavanja novih držav z bogato kulturno dediščino in seveda novih dogodivščin. nas1


Zopet smo na festival povabili izredno zanimive goste. Folklorniki iz Artič smo doma gostili Italijane, ki prihajajo iz pokrajine Umbrije. Živijo poleg jezera Trasimeno, po katerem je skupina tudi dobila ime.


Ostali soorganizatorji so doma gostili Romunijo, Slovaško in Srbijo.
Skupina »Branko Cvetkovič« je prišla iz Srbije in s svojo poskočnostjo in neverjetno energijo zopet dvignila vso dvorano. Njihova skupina je prepoznavna po svojih pisanih, ročno izdelanih narodnih nošah. nas2


Skupina »Olympos« je naredila dolgo pot iz Romunije. Plešejo romunske, pa tudi grške in moldavske plese. So relativno mlada skupina ampak z vztrajnostjo in trdim delom so se že uveljavili doma, prav tako pa tudi v tujini.
Skupina »Rovina« pa prihaja iz Slovaške. Izmed vseh ima skupina najmlajši stalež. Delujejo kot amaterske folklorna skupina, vendar se tudi oni dokazujejo doma in po svetu.

nas3V petih dneh, kolikor traja naš festival, se prepustimo toku dogodkov, pozabimo na krizni in težaven vsakdanjik, ter si napolnimo duše s  posebnimi, energije polnimi ljudmi.  Družijo nas glasba in ples, zato vedno sklepamo nova prijateljstva in komaj čakamo na ponovno snidenje.
Leto je torej zopet naokoli mi pa smo že v pričakovanju desetega, jubilejnega SloFolka. Polna artiška dvorana zopet potrjuje, da smo na pravi poti. Hvala vsem, ki nas podpirate!

Ogleje si galerijo fotografij!
Dopoldan - Mostec
Popoldan - Artiče

(mk, no)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina