Salzkotten - Nemčija
11. do 19. avgust 2012

 
     

Z nabito polnim avtobusom smo zapustili Artiče in se odpeljali na 1200 km dolgo pot proti Nemčiji, natančneje proti mestu Salzkotten. Ko smo po šestnajstih urah končno dosegli svoj cilj smo doživeli prisrčno dobrodošlico, saj smo svoje gostitelje zopet videli po enem letu. Folklorna skupina Danzdeel Salzkotten se nam je predstavila lani, na 7. Slofolk festivalu, sedaj pa smo jim vrnili svoj obisk ob njihovi 40. obletnici delovanja. Naše prijateljevanje se je začelo leta 2009 na Škotskem in verjamemo, da se še dolgo ne bo končalo.

Salz1

Na enotedenskem festivala smo veliko plesali, peli in sodelovali pri različnih delavnicah. Glasbena, plesna in grafična so se predstavile zadnji dan na zaključnem koncertu, kulinarična pa je poskrbela za večerjo. Tako smo slovenci predstavili plese iz dolenjske, gorenjske in štajerske za pristen okus Slovenije pa je poskrbel z in različne domače potice.

Salz2

Več v galeriji!

(no, mk)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina