REGIJSKO MAROLTOVO SREČNJA ODRASLIH
FOLKLORNIH SKUPIN DOLENJSKE, BELE KRAJINE IN POSAVJA

Brežice, 7. april 2019

 
     

V nedeljo, 7.4. je bil za našo skupino prav poseben dan. Na regijskem Maroltovem srečanju odraslih folklornih skupin Dolenjske, Bele Krajine in Posavja smo se v Domu kulture v Brežicah predstavili z kar dvema skupinama.

o1


Veteranska folklorna skupina, ki deluje od lanskega leta, sestavljajo plesalci in plesalke, ki so več let, nekateri tudi desetletij, plesali pri odrasli FS, vendar so zaradi različnih razlogov plesanje za nekaj časa postavili na stranski tir, a želja po plesu je vendarle ostala. Predstavili so se z odrsko postavitvijo »Kozjanski plesi«, katere avtorja sta Zdravko in Zdenka Dušič ter publiki dokazali, da še vedno obvladajo.

o2


Odrasla folklorna skupina pa se je predstavila z novo odrsko postavitvijo » Plesi Vzhodne Štajerske«, katere avtorja sta Anja Čurič in Gregor Tuljak, avtor glasbene priredbe pa je Oskar Stopar. Med plesom smo se malo poigrali s kuhalnicami, ljudem v dvorani pa smo dali vedeti, da med plesom neizmerno uživamo, se zabavamo in plešemo s srcem. Ker je odrska postavitev zahtevna, dinamična in igriva, ter smo se jo kar nekaj časa učili, smo zelo ponosni, da smo z njo že osvojili regijsko raven, sedaj pa bomo upali in držali pesti, da se lahko z njo pokažemo tudi 26. oktobra v Žalcu, kjer bo potekalo državno tekmovanje.

Zapisali: B. Bogovič, L. Knez, N. Ogorevc in G. Tuljak.
Foto: Matej Kramžer


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina