Podelitev priznanj Zveze kulturnih društev občine
Brežice za leto 2014

6. februar 2015

 
     

Ob počastitvi Slovenskega kulturnega praznika, se je v dvorani Prosvetnega doma Brežice, odvijala slovesna prireditev, na kateri je Zveza kulturnih društev Brežice podelila priznanja in odličja za leto 2014.
Folklorna skupina KUD Oton Župančič z veseljem sporoča, da je priznanje dobila Alenka Jezernik. V spodnji obrazložitvi preberite s čim si je prislužila priznanje.

Alenka Jezernik - priznanje

pod1

Alenka Jezernik je svojo pot aktivne plesalke folklorne skupine KUD Oton Župančič začela v osnovni šoli in bila dve leti članica otroške folklorne skupine, potem pa se je priključila odrasli folklorni skupini KUD Oton Župančič. pod2Kot aktivna plesalka odrasle folklorne skupine že več kot 15 let sodeluje na vseh večjih nastopih in gostovanjih. S svojo resnostjo, talentom in zavzetostjo si je nabirala izkušnje in se začela vključevati tudi v organizacijsko delo skupine. Svoje znanje iz ljudskega izročila je vedno želela dopolnjevati, zato se je v času študija vključila v delo folklorne skupine AFS Študent Maribor, katere članica je še danes. Alenka je poleg plesa in petja pokazala tudi nadarjenost za delo z mladimi člani, zato se je udeležila strokovnega usposabljanja za strokovnega vodjo otroške FS. Kot učiteljica razrednega pouka in pod3mentorica  je dve leti vodila otroško folklorno skupino na Osnovni šoli Toneta Čufarja Maribor, v letu 2013 pa je prevzela skupaj s Heleno vodenje otroške folklorne skupine Osnovne šole Artiče. Svojo ljubezen do ljubiteljske kulture je pokazala tudi z igranjem na citre, ko je sama ali pa skupaj z violinama in kontrabasom velikokrat nastopila na različnih prireditvah in koncertih.

 

 

pod4

zd, mk


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina