Podelitev priznanj Zveze kulturnih društev občine
Brežice za leto 2013

6. februar 2014
 
     

Ob počastitvi Slovenskega kulturnega praznika, se je v dvorani Prosvetnega doma Brežice, odvijala slovesna prireditev, na kateri je Zveza kulturnih društev Brežice podelila priznanja in odličja za leto 2013.
Folklorna skupina KUD Oton Župančič z veseljem sporoča, da je priznanje dobil Jernej Iljaš. V spodnji obrazložitvi preberite s čim si je prislužil priznanje.

Jernej Iljaš - priznanje

1

2Jernej Iljaš je član Folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče 15 let. Že v osnovni šoli se je pridružil otroški folklorni skupini, v kateri je deloval dve leti, nato pa se je pridružil vodilni skupini. Z zavzetim in vztrajnim delom se je razvil v odličnega folklornika, za kar je v letu 2013 prejel zlato Maroltovo značko. Udeleževal se je vseh večjih nastopov doma in v tujini, v času študija pa se je pridružil tudi Akademski folklorni skupini France Marolt.  V zadnjih letih je svojo 3pridnost na vajah nadgradil še z vključevanjem v organizacijsko in strokovno delo skupine. Tako je s svojimi izkušnjami večkrat priskočil na pomoč mentorju Mladinske folklorne skupine, kmalu pa je svoje znanje dopolnil z opravljenim začetnim seminarjem za vodje otroških folklornih skupin, kasneje pa tudi z obiskovanjem nadaljevalnih folklornih seminarjev. Zaradi njegove zanesljivosti in zagnanosti smo mu v skupini zaupali podpredsedniško mesto, obenem pa je prevzel tudi skrb za folklorne kostume kot garderober. Njegove organizacijske sposobnosti so cenjene tudi v okviru priprave mednarodnega folklornega festivala Slofolk, kjer vsako leto pomembno prispeva k visokemu nivoju organizacije in izvedbe festivala.

(zd, mk)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina