Podelitev priznanj in odličij Zveze kulturnih
društev Brežice za leto 2018
Brežice, 6. februar 2019

 
     

S ponosom objavljamo, da je naša članica, Anja ČURIČ, prejemnica priznanja za dosežke na kulturnem področju.

Na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, 6. februarja 2019, je Zveza kulturnih društev Brežice podelila priznanja in odličja za dosežke na kulturnem področju.

PRIZNANJE
ANJA ČURIČ

1

Začetki Anjinega delovanja v KUD Oton Župančič Artiče segajo kar 21 let nazaj. Kot osnovnošolka se je pridružila tamburaškemu orkestru KUD OŽ Artiče, kjer je poleg igranja bisernice sodelovala skupaj z Janjo Omerzu kot solistka na raznovrstnih nastopih doma in v tujini. 
S tamburaši se je udeleževala državnih tekmovanj in tekmovanj izven meja Slovenije. Nastopi so se redno vrstili na vsakoletnem festivalu Paja Kolarića  v Osijeku, kjer so posegali po zlatih  priznanjih. Posebej ima v spominu nastop na Melodijah morja in sonca, ker so sodelovali z Slavkom Ivančičem, Nušo Derenda in Janom Plestenjakom ter nastop na RTV Slovenije, kjer so spremljali Nušo Derenda. Sodelovanje v tamburaški skupini je zaključila po 10 letih ob odhodu na študij v Ljubljano.

3

Od nekdaj je bila Anjina velika ljubezen ples zato se je že kot četrtošolka pridružila prvi generaciji otroških folklornikov pod vodstvom Vesne Bogovič. S sedemnajstimi leti se je priključila odrasli folklorni skupini. Do danes se je v skupini zamenjalo veliko plesalcev, nekaj pa jih je, ki vztrajajo že vseh 21 let, med njimi tudi Anja. Tudi folklorna skupina je bila uspešna saj je sodelovala na mnogih nastopih doma in v tujini. Anja pa je trenirala tudi pri nekaterih plesnih klubih druge zvrsti plesa in to znanje je prenesla na koreografijo modernega plesa, ki je bila popestritev nastopa naše folklorne skupine na festivalu v Nemčiji. Vseskozi pa jo je privlačilo ustvarjanje odrskih postavitev, zato se je pred 3 leti odločila za sodelovanje z Gregorjem Tuljakom, mentorjem folklorne skupine KUD OŽ Artiče. Tako je nastala odrska postavitev Koroški plesi, s katero se je skupina uvrstila na državno srečanje folklornih skupin v Beltincih. Po tako čudovitem dosežku se je odločila, da opravi seminar za vodje odraslih folklornih skupin, kjer je pridobila potrebno znanje in tako konec leta 2017 zaključila 2. Stopnjo. Konec leta 2017 se je preizkusila pri sestavi koreografije z naslovom »Malo tvoj, malo moj« za tekmovanje parov v ljudskih plesih v Ljubljani. Je soavtorica odrske postavitve Plesi vzhodne Štajerske, ki jo je skupina prvič predstavila občinstvu lani na 50. obletnici folklorne skupine 2018.

2

Anja je zelo aktivna tudi na vajah in z veseljem pomaga pri učenju manj izkušenih plesalcev, v času odsotnosti mentorja folklorne skupine pa z veseljem prevzema tudi vodenje vaj.

V lanskem letu je prevzela tudi vlogo tajnice društva.

Zapisala: Ida Ostrelič in Matej Kramžer
Foto: Matej Kramžer


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina