Mednarodni folklorni festival RAZIGRANO ORO
Ohrid - Makedonija

2. do 7. julij 2013

 
     

Prvi teden v mesecu juliju 2013 (2. do 7.7.2013) smo se člani odrasle folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče mudili na mednarodnem folklornem festivalu RAZIGRANO ORO v mestu Ohrid, v Makedoniji.

6
Na pot smo se odpravili v poznih večernih urah 1. julija in po osemnajstih urah vožnje prispeli na naš cilj - Ohrid. Ob prihodu so nas lepo sprejeli, namestili in po nekaj časa za počitek je sledilo skupno druženje z ostalimi skupinami. Na festivalu so sodelovale skupine iz različnih držav kot so:  Srbija, Črna gora, Makedonija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Bolgarija, Češka, Rusija, Poljska, Slovaška in seveda Slovenija.
Poleg vseh nastopov in ostalih festivalskih obveznosti smo našli čas tudi za ogled mesta Ohrid. Povzpeli smo se na najvišjo točko mesta, kjer je stara utrdba, s katere smo uživali v fantastičnem razgledu, obiskali smo njihovo znamenito cerkev Sv. Sofije in postali na osrednjem trgu…. Z ladjico smo se popeljali po jezeru do enega od dveh njegovih izvirov Črni Drim ob albanski meji in si ob tem ogledali še znameniti samostan Sv. Nauma. Zanimivo, da priteka Črni Drim iz Prespanskega jezera, ki je 200 m nad Ohridskim jezerom, loči pa ju gorski masiv, ki je porozen, tako da lahko voda pronica skozi in napaja spodnje jezero.  
Na festivalu Razigrano Oro smo se srečali z našimi starimi prijatelji s Češke, folklorno skupino Svetlovan. Skupino smo lansko leto gostili na domačem folklornem festivalu Slofolk. Skupaj smo preživeli nekaj prijetnih dni in podoživeli tudi dogajanje na Slofolku 2012.

9
Ker pa je vsega lepega enkrat konec, se je tudi naš čas bivanja na Ohridu in sodelovanja na festivalu zaključil. Na poti domov smo se ustavili še v Beogradu, si ga ogledali in doživeli tisti malo bolj umirjeni ritem mesta ( bila je nedelja).
Domov smo se vrnili polni novih izkušenj, doživetij, prelepih spominov in se z mislimi že obračamo na prihajajoče dogodke, ki  čakajo na nas.

Več v galeriji! (kmalu)

(ab, mk)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina