ODRASLE FOLKLORNE SKUPINE ZAPLESALE NA OBMOČNI REVIJI
Senovo 12. april 2014

 
     

SENOVO – V organizaciji krškega Javnega sklada za kulturne dejavnosti je 12. aprila v Domu XIV. divizije na Senovem potekalo območno srečanje odraslih folklornih skupin. Svoje odrske postavitve je predstavilo 7 folklornih zasedb, med njimi so artiško folkloro letos zastopale 2 – tako  odrasla kot tudi mladinska folklorna skupina – obe pod mentorstvom Gregorja Tuljaka.

OB1
Najprej se je predstavila Mladinska folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče z odrsko postavitvijo Poj'dmo na Štajersko, katere avtor je Dušan Vodlan. Kasneje je zaplesala še Odrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče s postavitvijo Plesi kmečkega bala, ki je delo Mirka Ramovša. Folklorne skupine, ki so še nastopile so: Folklorna skupina Blaž Jurko Razbor, Folklorna skupina KD Franc Bogovič Dobova, Folklorna skupina Društva upokojencev Razbor, Folklorna skupina DKD Svoboda Senovo in Folklorna skupina KUD Oton Župančič iz Vinice. Območno srečanje je strokovno spremljala Tanja Drašler, program pa je povezovala Vlasta Moškon.

OB2


Najboljše skupine se bodo iz območne revije uvrstile kar na državno revijo brez vmesne stopnje, ki je običajno medobmočno srečanje. Zaenkrat so še vsi folklorniki v pričakovanju rezultatov in upajo na uspešno predstavo ter dobre novice.

Več v galeriji!

(LL, mk)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina