Območno srečanje odraslih folklornih skupin 2010

 
     

Območna revija 2010

Območno tekmovanje je potekalo v soboto, 10. aprila, v Prosvetnem domu Brežice. Območne revije se je udeležilo 7 folklornih skupin in sicer: Mlajša in Vodilna folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Mladinska, Veteranska in Vodilna folklorna skupina Kres Novo mesto, folklorna skupina Duplo Pišece  in folklorna skupina Lepa Anka Preloka.

 

Mlajša folklorna skupina KUD Oton ŽupančičArtiče, kiObmočna revija 2010 jo vodita Gregor Tuljak in Damir Kovačič, se je predstavila z odrsko postavitvijo ''Belokranjska kola''. Avtorja odrske postavitve sta Zdenka in Zdravko Dušič.


Vodilna folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče je izbrala dolenjsko postavitev z naslovom ''Vahtanje mošta''. Na oder so jo postavili Zdenka, Aleš in Zdravko Dušič, ki je tudi vodja skupine.


Območna revija v Brežicah in tista Črnomlju bosta dali udeležence medobmočne revije. Za uvrstitev v naslednji krog imamo Artiški folkloristi dobre občutke, saj smo dobili pozitivne kritike s strani strokovne žirije, ki jo je predstavljal Brane Šmit.

 

Fotografije so v galeriji!

 


(mk)

 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina