Letni koncert 2014
ARTIŠKI FOLKLORNIKI S KONCERTOM NAPOLNILI DVORANO
29. marec 2014

 
     

ARTIČE – Odrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče je v soboto, 29. 3. 2014, v Prosvetnem domu priredila celovečerni letni koncert z naslovom »Tok živleje gre naprej«, ki je doživel izjemen obisk. Predstavilo se je več folklornih skupin, ljudski pevci in literarna zasedba.

letni1
Kot vsako leto so artiški folklorniki izvedli koncert v domačem  kraju, kjer je nastopalo več kot sto članov društva v odrasli, mladinski in otroški folklorni skupini KUD Oton Župančič Artiče. Predstavili so se tudi ljudski pevci Fantje artiški in še dve otroški folklorni skupini – OFS Kresnice OŠ Brežice in  OFS OŠ Artiče. Skupine so  se predstavile tudi s spleti, s katerimi bodo v aprilu nastopile  na folklornih revijah. Povezovanje programa, ki ga je pripravila Danica Avšič, so v domačem  narečju izvedli člani literarne zasedbe društva, kar je koncertu dalo rdečo nit in dogajanje prepletlo v celoto z idejo, kako je življenje potekalo nekoč.

letni2
Folklorna dejavnost je v Artičah močno zastopana, kar je razlog za veliko podporo domačinov. Ti so namreč popolnoma napolnili dvorano Prosvetnega doma  kot tudi košaro s prostovoljnimi prispevki. Vzdušje v dvorani je bilo pozitivno, aplavzov ni manjkalo tudi med nastopi, kar je odraz zadovoljstva gledalcev. Po mnenju mentorja vodilne in mladinske skupine kot tudi plesalca Gregorja Tuljaka je letni koncert priložnost, da pokažejo svoje trdo delo, kar so opravili tako kot je treba in dosegli pričakovanja. S koncertom je bil zadovoljen tudi ves strokovni odbor, kot je povedal strokovni vodja folklorne skupine Zdravko Dušič, ki je zaupal še, da se njegove sanje uresničujejo, saj mladi prevzemajo stvari v svoje roke. »Še vedno velja rek, da je dobro združevati izkušnje in mladost. Mislim, da nam to izjemno uspeva, kar se je pokazalo z enim boljših koncertov, kar smo jih priredili,« je še dodal.

Lucija Lepšina,mk

Več v galeriji!


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina