Zaradi otrok pa zaradi kukuši - letni koncert
31. marec 2012

 
     
letni

Na zadnji marčevski dan smo artiški folklorniki v prosvetnem domu Artiče priredili letni koncert  z gosti. Predstavila se je OFS OŠ Artiče s spletom Lisička, kje se skrivaš, Godci FS s citrami, ki so nam zaigrali slovenske ljudske pesmi, OFS KUD Oton Župančič Artiče s postavitvijo Ko bom velik, bom...,  Trebeški drotarji  in Ljudski pevci Fantje artiški z izvedno ljudskih viž in pesmi, OFS Kresnice iz OŠ Brežice s postavitvijo Furež je pri nas, Godci FS z oprekljem, ki so zopet obudili starinski inštrument in domača folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče s prekmurskim in zahodno štajerskim spletom. Za našo skupino je bil to poseben večer, saj smo se prvič predstavili z novim spletom. S trdim garanjem smo našim obiskovalcem predstavili simpatični splet Nasmej se tako pa bo obema lepo, ki sta ga na oder postavila Zdravko in Zdenka Dušič. Za povezovanje programa je skrbela Literarna skupina KUD, ki je prišla do zaključka, da se zaradi otrok in kukuši »ni za sekirat«.
Obiskovalkam,  obiskovalcem in našim gostom se zahvaljujemo za poseben večer in vas hkrati vabimo na naš naslednji koncert v sklopu festivala Slofolk, ki bo 27.4. ob 19.00. Večer bo zopet poseben, saj se bodo predstavile skupine iz Češke, Makedonije, Srbije in Latvije.

Več v galeriji!

(no, mk)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina