Stkano v igro, pesem in ples
26. januar 2013

 
     

Kulturno umetniško društvo Oton Župančič Artiče, se je v sobot 26. januarja predstavilo na celovečernem koncertu v Artičah v svoji polni zasedbi. Že naslov prireditve sam po sebi lepo oriše, kaj znamo oziroma kaj zmoremo pripraviti člani v Artiškem kulturnem društvu. Igro, pesem in ples. Menim, da ni potrebno posebej poudarjati, da KUD Oton Župančič Artiče sestavlja več zelo uspešnih sekcij in sicer: mešani pevski zbor, tamburaški orkester, tri folklorne skupine, ljudski godci ''Trebeški drotarji'', ljudski pevci ''Fantje Artiški'' in literarna sekcija.

nas1

Koncert se je pričel z mešanim pevskim zborom, kateremu so kmalu vskočili v pomoč tamburaši, ki so nadaljevali njihovo zgodbo vse do prihoda na oder mladinske folklorne skupine. Muzikantom mladinske folklorne skupine so se kar nenadoma pridružili Trebeški drotarji, ki so zasedli oder po končanem spletu Lepa Anka. A že čez dve skladbi so drotarji pomagali otroški folklorni skupini v začetnih taktih njihove plesne zgodbe, ki je pripovedovala o zviti lisički. Za njimi so svoj prostor pod žarometi zasedli Fantje artiški, ki so pred koncem svojega nastopa še uspešno s pesmijo na oder pospremili odraslo folklorno skupino, ki je tudi zaključila začeto zgodbo. Seveda pa v tej lepi zgodbi ne smemo pozabiti na literarno sekcijo, ki je povezovala program in skrbela za to, da so bili gledalci vedno nasmejani.

nas2

Galerija slik!

(mk)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina