Festival ALPE ADRIA gostil Artiške folklornike
29. do 31. maja 2015

 
     

CELOVECOdrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče je 29. in 31. maja 2015 slovensko kulturno dediščino predstavljala na mednarodnem festivalu ALPE ADRIA v Celovcu. Festival je bil pripravljen v sklopu mednarodne folklorne organizacije CIOFF, zraven slovenske pa so nastopile še madžarska, hrvaška, italijanska in avstrijska folklorna zasedba.


Prvi festivalni dan je bil petek, ko so Artičani na CES-NES združenju v Krastowizu pokazali novo štajersko odrsko postavitev, s katero se letos potegujejo za državno srečanje folklornih skupin. Nastop je bil vse prej kot običajen, saj je bil namenjen zgolj dobrim poznavalcem folklorne dejavnosti iz različnih držav, čemur pritiče večji pritisk na nastopajoče.fest1
Drugi dan se je začel z ogledom Celovca, temu je sledil nastop v središču mesta in sprejem pri županu. Za konec je v večernih urah Schleppe Arena gostila gala koncert, kjer so se zastopniki Slovenije predstavili z brežiško odrsko postavitvijo, s katero so se lani prebili do državnega srečanja in zlatega priznanja. Po besedah slovenskega predstavnika CIOFFA so se odrezali solidno, navdušili pa predvsem z unikatnimi brežiškimi folklornimi kostumi, ki jih premore le njihova skupina.

fest2
V prostem sobotnem popoldnevu je bil folklornikom priskrbljen kratek ogled Vrbskega jezera, ki je svoj čar pokazal predvsem z razglednega stolpa, imenovanega Pyramidenkogel, kamor so se povzpeli. Festival je bil resda le dva dni trajajoč, vendar izredno pomemben za nadaljnjo delovanje in prepoznavnost artiške folklorne dejavnosti.

Fotografije so v galerija.

Lucija Lepšina, MK


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina