Državna revija folklornih skupin Slovenije
Le plesat me pelji 2013

Beltinci - 28. julij 2013

 
     

4

3Pod razkošnimi krošnjami dreves Beltinskega parka  se je v nedeljo, 28. julija 2013,  z nastopom prvega dela najboljših folklornih skupin Slovenije zaključil 43. Mednarodni folklorni festival Beltinci. Drugi del pa bo potekal 19. oktobra 2013 v Sežani.  Program beltinskega srečanja sta na podlagi ogleda sedmih regijskih srečanj odraslih folklornih skupin, ki so v letu 2013 potekala v Bohinju, Izoli, Lendavi, Makolah, Zagorju, Mežici in Krškem, pripravili državni strokovni spremljevalki Neva Trampuš in Nina Volk.
Izbrane so bile skupine, ki ustrezajo strogim merilom poustvarjanja plesnega in z njim povezanega izročila, hkrati pa so prikazale programe, ki do sedaj še niso bili videni. Poleg sedmih izbranih skupin so se na odru beltinskega parka predstavili tudi domačini – FS KUD Beltinci,  gostje iz Porabja ter Srbije.

1Člani odrasle folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče smo se v domače kraje vrnili z zlatim priznanjem s pohvalo za spodbujanje ljudskega načina petja v folklorni skupini. Podeljena so bila le tri priznanja, zato smo na osvojeno priznanje še toliko bolj ponosni.
Priznanje nam je v  spodbudo, da smo na pravi poti,  da se z dobro voljo in trdim delom na vajah da veliko narediti.

 

 

Več v galeriji!

(ab, mk)


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina