Državna revija - Beltinci 2011
31. julij

 
     

V Beltincih se je minulo nedeljo z nastopom izbranih folklornih skupin Slovenije zaključil 41. mednarodni folklorni festival. Na odru grajskega parka je zaplesalo sedem folklornih skupin, ki so se na srečanje uvrstile po nastopih na območnih in regijskih srečanjih Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Državna strokovna spremljevalca Brane Šmid in Neva Trampuš sta pri izboru upoštevala izvirnost v poustvarjanju plesne dediščine usklajeno s kvaliteto izvedbe, odrsko igro in kostumsko podobo.

Nasl1Nasl2

Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče si je letos prislužila nastop na državnem srečanju z odrsko postavitvijo Dolenjski plesi po zamisli Zdenke, Aleša in Zdravka Dušič. Folklorniki so se izkazali kot ubrani pevci in plesalci in so strokovno javnost in številno publiko navdušili s prepletom plesov ajnc polka, marjanca, zibenšrit, špegutanc in potovčka ter prikazom običaja Vahtanje (čuvanje) mošta. Po nastopu na glavnem odru Festivala Lent v Mariboru na začetku julija, je to letos že druga predstavitev skupine na državnem nivoju.

(lč)

Več v galeriji!


 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 38, 8253 Artiče; tel.: +386 31 880 640 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
8. februar 2020
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina