Ples združuje narode

Sobota, 21.06.2008 ob 18:00 v Prosvetnem domu v Artičah

 

Jubilejno leto ob 40.letnici Folklorne skupine KUD Oton Župančič se je zaključilo še z dvema zanimivima in za naše okolje pomembnima dogodkoma.

1. V soboto, 21.junija 2008, smo pripravilio plesno prireditev »Ples združuje narode«, na kateri so se predstavili plesalci Plesnega društva Imani iz Brežic, otroška folklorna skupina OŠ Artiče, domača folklorna skupina ter plesna skupina Crea Dance iz mesta Tarare v Franciji. Skupina Crea Dance šteje 10 članov starih od 12 do 17 let in goji sodobni izrazni ples. Nastopa v mestu Tarare v bližini Lyona, na raznih prireditvah v Franciji, sodeluje pa tudi na mednarodnih plesnih festivalih. Tako so lani gostovali na Nizozemskem, še prej pa v Rusiji, na Škotskem, v Sloveniji, Hrvaškem in drugod.

Letos so bili v Sloveniji od 19.do 24.junija, gostila pa jih je Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče. V teh dneh smo jim pripravili nastope in druženja z našimi učenci na OŠ Artiče, Sevnica in Brežice, nastopili pa so tudi na prireditvi Brežice, moje mesto ter na Jurjevanju v Črnomlju.

Fotografije si oglejte v galeriji!

 
     
Ples združuje narode
 
         
 
© 2007 - Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Artiče 99, 8253 Artiče; tel.: 00386 41 823 938 | Izdelala: Matej Kramžer & kaRin Rožman
Novice
Koncerti
Gostovanja
O skupini
Zgodovina
Izročilo
Galerija
Sponzorji
Donatorji
Povezave
Zadnja sprememba:
1. november 2018
Odrasla skupina
Mlajša skupina
Otroška skupina